tiistai 24. helmikuuta 2015

mä tiesin että tän hetken tulen muistamaan ikuisesti


Kuten arvata saattaa Espanjasta Suomeen muuton jälkeen olo tuntuu masentuneelta. Aurinko ja lämmin tuuli vaihtuu kirpeään pakkaseen. Hymyilevät ihmiset surullisiin kasvoihin. Halvat huvittelut kaupungilla netflixin katsomiseen peiton alla. Vapaus faktaan että on alle täysiikäisyyden vielä pari kuukautta. Tapa halata kun tavataan ja erotaan, sanoihin mo ja mox. Kyllähän se tuntuu pahalta, jopa ilman sitä faktaa kuinka moni ystävä jäi monien satojen kilometrien päähän. Että unelman eläminen on ohi.
Sunnuntaina oli takaisin paluu, keskiviikkona lähtö Tallinnaan Hänen ketä kaipasin eniten luo. Suomalainen kiukkunaama vaihtui heti hymyyn ja sydämmiin silmissä. Me halailimme ensimmäisen yön kertoen kuinka paljon toisiamme kaipasimme. Teimme ruokaa ja katsoimme 50 shades of Greyn Tallinnan uusimmassa elokuvateatterissa. Sieltä päädyimme Vanhan Tallinnan Roof baariin polttamaan vesipiippua ja juomaan parit shotit. Seuraavana päivänä heräsin onnellisena hänen silittäessä hiuksiani ja suudellessa otsaani. Ryömin suihkuun hieman darrasta kärsien ja sen jälkeen teimme ruokaa ja halailimme lisää. Hän tekee minut onnelliseksi. Espanjassa asuminen tuntui siltä kuin olisi kokoajan nauttinut vähän jotakin joka saa onnelliseksi, mutta Hänen kanssaan tuntuu siltä että olisin nauttinut kaikkea mahdollista ja olisin ratketa onnesta.
Hän meikkasi minut samalla kun opastin mitä kaikkea haluan naamaani tunkea ja vei minut sen jälkeen katsomaan kahta tanssiesitystä uuteen teatteriin Tallinnan syrjäpuolelle. Ensimmäinrn esitys pisti miettimään elämän tarkoitusta ja toinen vain nauramaan sille hulluudelle, näiden jälkeen siirryimme ravintolan ja baarin kautta takaisin kotiin halailemaan.
Seuraava päivä oli yksi pelottavimmista päivistä elämässäni. Me lähtimme Hänen isänsä, siskon ja ystäväperheen kanssa takaisin Suomeen Himokselle laskettelemaan. Siskon olin jo tavannut ja tulimme hyvin juttuun sillä he asuvat yhdessä, mutta että iskäkin piti nyt tavata! Isä osasi suomea ja ystäväperheen vanhemmat myös, joten sain vastailla kysymyksiin mitä mikäkin sana tarkoitti ja minkälaista Himoksella on. Missä mikäkin kaupunki sijaitsee ja kuinka kauan minnekkin kestää ajaa, enhän minä tiedä! Ystäväperheeseen kuului vanhempien lisäksi 10 ja 3 vuotias poika. Nuoremman kanssa leikimme pitkin päivää, mutten ymmärtänyt sanaakaan hänen puheestaan. Kuulemma käski minut vankilaan kun näytin kieltä. Isompi poika tuli laskettelemaan kanssamme ja hänen isänsä kantoi Julia-karkkeja mukana rinteessä. 
Ajomatka laivalle ja ensimmäinen tunti siellä meni ujostellen, mutta lopulta kun avasin suuni asiat alkoivat rullaamaan paremmin. Niin hyvin että Hänen isänsä tarjosi heti kaljan mökille päästyämme ja kertoi missä mikäkin juoma on. He tekivät ruokaa yhdessä kuin perhe ja saivat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi. Tervetulleemmaksi kuin omat vanhempani.
Rakastan virolaisia. Ennen saunaa me menimme kävelemään rinteiden juurelle ja mökin miehet ottivat viinapullot ja kaljat mukaan. Sama kun lähdettiin laskettelemaan, kaikki pakkasivat housunsa ja takkinsa täyteen eri juomia. 
Sain ensimmäistä kertaa jäähyn lasketellessamme. Mies pysäytti meidät, vei lippumme ja käski mennä miettimään tekosiamme 20minuutiksi ennenkuin saisimme lippumme takaisin kerrottuamme mitä teimme väärin. En tiennyt että offroudin laskusta saa jälkiistuntoa. Tämän jälkeen Hän tapasi vanhempani, jotka rakastivat Häntä. Söimme raklettia ja kaadoin viinit päälleni. Myöhemmin Hän kertoi rakastavansa minua.
Viimeisenä iltana kävimme Hänen kanssaan rinteissä laskemassa pulkalla. Kuljimme ympäri Himosta Hänen vetäessä minua ja siidereitämme pulkassa. Lämmittelimme saunassa ja puhuimme siitä minkälaisen tulevaisuuden haluamme, minkälaisen tulevaisuuden me voisimme rakentaa. Aamulla Hän herätti minut uudelleen silittelemällä hiuksiani ja suukottelemalla otsaani. Teki minulle aamupalaa ja lähti vielä rinteeseen juomaan minttukaakaota lumisateeseen.


10 kommenttia:

 1. mikä ton jäbän nimi on? joku masa ku et sano?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mun mielestä ihmisten nimillä ei oo niin väliä kun aletaan tykkäämään toisesta, ettei se Masa maailmaa kaatais :D mutta Roger on nimi.

   Poista
 2. Oii vähän kiva postaus! JA sä olet mahtavuutta,kirjotat tosi kivasti ja muutenkin sun blogi on tosi kiva! :>

  VastaaPoista
 3. Hän asuu siis Tallinnassako?
  P.S blogisi on mahtavuutta

  VastaaPoista
 4. uhah rakstan tätä sun blogii!! tää on eka tämmösen lifestyle blogi (jos nii voi sanoo) mistä tykkään ja mikä ei oo tylsä oikeesti jatka tekemisiis!:*

  VastaaPoista
 5. Oon aikas onnellinen et sä oot onnellinen :)

  VastaaPoista

Mieti mitä kirjotat! (: