tiistai 13. lokakuuta 2015

Kahdeksastoista kesä

Hui minkä kuvapläjäyksen tää postaus sai. Tällä hetkellä kirjottelen Eckerölinen kyydistä ja keula on kohti Tallinnaa. Ai että mä rakastan näitä taikuriesityksiä ja suomipoppia. Edelleen ollaan Rogerin kanssa kimpassa ja suunnitelmissa on viettää loppuloma kullan kainalossa. Tallinnaa myös yleensä siunataan paremmilla säillä, eli toivotaan että eläintarhareissu onnistuu taas. Kerran ollaan jo kävästy tsiigailemassa kolmimetrisiä jääkarhuja, kärttysiä sarvikuonoja sekä vesiputouksen alla telmiviä norsuja. Sisäänpääsy lippu oli muistaakseni sen 4 euroa jos omistaa opiskeliakorttin tai muita alennuskuponkeja. Suosittelen!

Tallinnassa shoppaileville suosittelen Rocca Al Marea, joka sijaitsee melkein suoraa eläintarhaa vastapäätä Paldiski maanteen varrella. Vähän vaihtelua Viru keskuksen kauppoihin, joista suurinosa löytyy Suomestakin. Taxilla sinne kulkeminen on alle 7euroa keskustasta ellei taxikuski päätä vähän huijata. Sillon kannattaa suoraan sanoa että ennen ootte kyllä päässeet paikan päälle halvemmalla.
Yleensä kun höpistään Rogerin kanssa englanniksi niin kuljettajat olettaa että meitäkin voi huijata, kunnes Roger tokaisee viroks ettei me mitään turisteja olla. 
Toinen vaihtoehto on kulkea bussilla joka maksaa aina sen 1,60e ilman opiskeliakorttia. Sama hinta pitää aina maksaa kun hyppää uuteen bussiin, eli siellä on vähän eri politiikka kuin Helsingin ratikoissa tai junissa.

Juhlijoille puolestaan voisin suositella vaikka mitä. Ehdoton lemppari on edelleen Chicago baari, jossa ulkonäköä on inspiroinut 1930 luvun Amerikka ja jossa soi taukoamatta live musiikki. Röökaajille myös unelma, sillä koko yläkerrassa on tupakointi sallittu ja siellä sijaitsee myös oma baaritiski että turhalta liikunnalta vältytään. Silloin kun tekee mieli pistää vähän parempaa päälle ja tanssia muunkin kuin gangmanstylen tahtiin niin suunnatkaa askeleet tänne! Sijaitsee Vanhassa kaupungissa.
Seuraavana suosittelen Roof Top baaria, sillä kuka ei olis kiinnostunut vesipiipun polttelusta ja näkymästä Tallinnan kattojen yli. Vesipiippu maksaa sen noin 12 euroa ja kaveriporukoille löytyy myös pieniä vähän yksityisempiä huoneita. Sijaitsee Helsinki Baaria melkein vastapäätä. 
Helsinki baarin suomalaisista hinnoista tuli mieleen Roud 69, joka on enemmän sporttityylinen baari mutta sopii erityisesti alotteluun. Leidit saa kaksi drinkkiä yhen hinnalla ja jokainen saa 5 shottia kuudella eurolla. 
Tätä vastapäätä löytyy sitten Labor baari sekä Shooters. Kuten nimistä voitte arvata niin Labor baaria on inspiroinut laboratorio ja neon. Ihmiset jotka nauttii shottien kurkkuun kaatamisesta niin tästä baarista saatte normaaleihin shottilaseihin vaihtelua, tarjoilu tapahtuu nimittäin koeputkista. Kannattaa vilkasta drinkkimenutä ja toimia varotusmerkkien mukaan ennenkuin lähte tilaamaan sokkona pariakymmentä shottia. Shooters omistaa hyvää musiikkia sekä antaa juhlimisen jatkua arkipäivisin neljään ja viikonloppuna viiteen asti aamulla.
Suomessa aika on mennyt myös baareissa ja bailuissa, tosin ei niin runsaasti kuin viime vuonna. Autokortti on tullu suoritettua eli selvinpäinki on pitäny pysyä. Pari kertaa on tullu ajettua Turkuun moikkaamaan espanjan frendejä ja mökille Mäntyharjulle tyttöjen kanssa. Sen lisäksi oon viettänyt hyvän juhannuksen, päässyt ratsaille ja todistanut pikkusiskon ripille pääsyä. Kesän lempparijuttu palkinnon voittaa kuitenkin Summer Up kolmatta vuotta putkeen!
 Jos satuitte Summer upissa näkemään lehmäpukuista tyttöä niin se olin minä. Jos joku tuli teille tanssimaan macareenaa niin sekin olin minä. Jos joku huusi teille liian kovaan ääneen mikrofonista tai lauloi naapurissa aamuun asti, niin siinäkin on mahdollisuus että kuulitte tämän tytöntyllerön sulosoinnut. Meininki oli taas loistava. Sain uuden ihanan ystävän (Jennan), jonka kanssa tulee ensivuonna lähdettyä jokaiselle festivaalille kukaron rahatilanteen rajoissa. Nyt täytyy venailla että tää vuotta nuorempi kaunokainen täyttää 18 että saadaan bileet kunnolla käyntiin!
Henkan kanssa matkattiin Summer uppiin jo torstaina, sillä mähän en missaa hetkeäkään näillä festareilla! Vaikka teltassa oli vasta me kaksi niin ei siinä saatu edes juomia avattua kun naapuriteltasta saatiin jo ystäviä. On se alkoholi niin taijanomainen juoma. Naapureilla oli onneksi musiikkilaitteet mukana, jotta jo ensimmäisenä iltana saatiin jalat puhki tanssimisesta ja ääni vähän käheämmäksi. Sunnuntainahan se oli jo sellaisen vanhan alkoholisti papan ääni. Pakko siitäkin on olla ylpeä, vaikka koko ääntä ei saatukkaan Jennan kanssa kulutettua. Voisin kommentoida perjantain ja lauantain keikkoja, mutta ei se varmaan ketään kiinnosta. Kaikki oli loistavia, piste. Tärkeintähän festareilla on kuiteskin se meininki joka yleisöllä on. 
Perjantaina saapu sitten Iitu ja Kiia jakamaan telttaa mun ja Henkan kanssa. Väliäkö sillä, enhän mä siellä lauantainakaan nukkunut. Jos mä saan nauttia elämästä täysin siemauksin 3 päivää, niin minä jumalauta nautin enkä nuku. Lauantaina festareiden jälkeen meijät kutsuttiin rannalle tanssahtelemaan uuden DJn soittaessa musiikkia. Päästiin oikeen eturiviin ja housti tarjos kaljaa jääkaapista. Samaiseen paikkaan kadotin sitten viininikin kunnes kiltti järjestyksenvalvoja ne kipaisi minulle hakemaan.
Anyway oli ihanaa!

Postaus on kirjotettu kesällä, mutta julkaistu vasta myöhemmin laiskuuden takia, sori!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mieti mitä kirjotat! (: